dilluns, 6 de febrer del 2023

 12 mesos...12 històries


El asedio de Port Arthur:el port d'aigües profundes i la base naval russa a la punta de la península de Liaodong a Manxúria, va ser la batalla terrestre més llarga i violenta de la guerra russo-japonesa. Els japonesos ataquen i vencen els russos a Port arthur.


La batalla de Sandepu:també coneguda com a batalla de Heikoutai, va ser una batalla terrestre major de la guerra russo-japonesos, que va tenir lloc en una zona que comptava amb una sèrie de pobles, a uns 58 quilòmetres al sud-oest de Mukden, Manxúria. Els russos fracassen una vegada més a un intent de contraofensiva a Manxúria.

La batalla de Mukden:     Batalla més llarga de la Guerra Rus-Japonesa, que va acabar amb una gloriosa victòria per a Japó.

La batalla de Tsushima:Victòria decisiva de l'Almirall Togo sobre la flota russa a l'Estret de Tsushima.

La Batalla de Namasigüe:fou una acció bèl·lica que es desenvolupà entre el 17 i el 23 de març de 1907 en territori de l'actual departament hondureny de Choluteca, en el marc de la guerra imposada a Nicaragua contra els exèrcits combinats d'Hondures i El Salvador, i fou l'acció militar més gran daquest conflicte.


La batalla de Marrakech:va tenir lloc el 23 d'agost de 1908 entre les forces marroquines i les forces dels rebels de la mateixa nacionalitat, manats per Mulay Hafid, l'objectiu del qual era enderrocar el sultà Abd al-Aziz. Finalment, els rebels van sortir victoriosos.


 La batalla de casas grandes:Batalla de la Revolució Mexicana entre l'exèrcit mexicà lleial a Porfirio Díaz i un contingent rebel dirigit per Francisco I. Madero


 La Batalla de Tobruk:
Itàlia comença la invasió de Líbia en el marc de la Guerra Ítalo-Turca.


Las tropas griegas:
Les tropes gregues ocupen el port otomà de Moudros a l'illa de Lemnos.


La Batalla de Sarantaporo:
Les tropes gregues derroten els turcs prop de Koritza.

sant jordi

                              SANT JORDI. es diu que fa molts anys enrere solia aparèixer un drac cada nit a la recerca de la noia més bonic...