dimarts, 14 de març del 2023

8 DE MARÇ

                                                               8 DE MARÇ

El Dia Internacional de la Dona es refereix a les dones corrents com a artifexs de la història

i enfosa les seves arrels en la lluita plurisecular de la dona per participar a la societat en peus 

d`igualtat amb l`home.

¿PERQUE ES CELEBRA EL 8 DE MARÇ EL DIA DE LA DONA?

Segons les nacions Unides, se celebra el Dia de la Dona el 8 de març a causa de l`acceés al dret a vot a Rússia el 1917, quan les dones russes es van declarar en vaga acoseguint així la dimissió del Tsar i el seu anhelat dret a vot.

5 DONES QUE HAGIN ESTAT IMPORTANTS O SIGUIM IMPORTANTS:

1-Frida kahlo.(coyoacán,1907-1954)
va ser una pintora mexicana, la seva obra gira tematicament al voltant de la seva biografia i del seu patiment. Va ser autora de 150 obres, principalement autoretrats, en què va proyectar les seves dificultats per sobreviure.
2-Simone de Beauvoir (paris,1908-1986)
va ser una filòsofa, professora, escriptora i activista feminista francesa,1 autora de novel.les assajos, biografies i monografies temes politics,sociales filosòfics.
3-Virginia Woolf
(1882 – 1941
va ser una escriptora britànica, autora de novel·les, contes, obres teatrals i altres obres literàries; considerada una de les més destacades figures de l'avantguardista modernisme anglosaxó del segle XX i del feminisme internacional.
4-Coco Chanel (1883 – 1971)
va ser una dissenyadora d'alta costura francesa fundadora de la marca Chanel. És l'única dissenyadora de moda que figura a la llista de les cent persones més influents del segle XX de la revista Time.
5- Ana Frank
(1929 – 1945)

va ser una nena alemanya amb ascendència jueva, mundialment coneguda gràcies al Diari d'Ana Frank, l'edició del seu diari íntim on va deixar constància dels gairebé dos anys i mig que va passar ocultant-se dels nazis a Amsterdam


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

sant jordi

                              SANT JORDI. es diu que fa molts anys enrere solia aparèixer un drac cada nit a la recerca de la noia més bonic...